Rechtsgebied

Ondernemen

Verreweg de meeste ondernemers kenmerken zich door gecontroleerde risico’s te nemen. Wij staan hen bij voor het controlegedeelte. Dat moet duidelijk zijn.

Rechtsgebied

Wonen

Voor de eerste keer een huis gaan kopen. Samenwonen. Een tweede huis kopen. Niet meer samenwonen. Uit elkaar gaan en dan verdelen. Huisje, boompje, beestje heeft honderden gezichten. En wij hebben ze allemaal al eens aan tafel gehad.

Rechtsgebied

Leven

Antwoord op alle levensvragen gaat wat ver. We hebben wel antwoord op alles wat je wilt vastleggen in het leven. Voor jezelf. Voor je dierbaren. En voor je ex-dierbaren.

Rechtsgebied

Overlijden

Een sterfgeval in de familie of vriendenkring is een emotionele gebeurtenis. Daarom is het fijn als belangrijke zaken die je vooraf kunt regelen al notarieel vastgelegd zijn. Maar ook bij de afwikkeling van de nalatenschap is een betrokken notaris onmisbaar.

Veelgestelde vragen

De dienstverlening van een notariskantoor valt voor een belangrijk deel onder de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (WWFT). Deze wet dient een groot maatschappelijk belang; het beschermen van de integriteit van ons financiële stelsel. Notariskantoor Bijdorp Barendrecht is in het kader van de WWFT verplicht ongebruikelijke transacties, die te maken kunnen hebben met witwaspraktijken of financiering van terrorisme, te melden bij het meldpunt ongebruikelijke transacties.

Het verplichte cliëntenonderzoek betekent dat je eenmalig geïdentificeerd dient te worden. Jouw identiteit dient met behulp van een geldig en origineel identiteitsbewijs geverifieerd te worden aan de hand van de registers van onder meer de Burgerlijke Stand.

Inwoners van EU/EER-landen of Zwitserland kunnen hun identiteit laten vaststellen aan de hand van een geldig nationaal paspoort, een diplomatiek paspoort of dienstpaspoort; een geldige identiteitskaart, mits voorzien van een pasfoto van de houder; of een geldig rijbewijs mits voorzien van een pasfoto van de houder en deze in Nederland woonachtig is. De identiteit van een Nederlandse rechtspersoon kan door ons worden geverifieerd aan de hand van een recent uittreksel uit het Nederlandse handelsregister. Ook de uiteindelijk belanghebbende persoon (‘UBO’) met een belang van meer dan 25% in een rechtspersoon dient de notaris te identificeren. Buiten deze categorieën bestaan andere procedures.

Een notaris helpt mensen om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Bijvoorbeeld over de koop of verkoop van uw huis, het opstellen van een samenlevingscontract of zaken rond uw onderneming. De notaris geeft juridisch advies en let op de belangen van alle betrokkenen.

Contactformulier

Op notarieel gebied is geen vraag te gek waarmee we je kunnen helpen. Hoe precies, hangt af van de vraag of vragen die je hebt. Stel ze hieronder en stuur ze naar ons door. Wij nemen daarna vrijblijvend contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: +31 180 556 735.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.